SİPARİŞ ve BİLGİ HATTI 0536 671 79 93
Arrow up
Chandler ceviz fidanı Tüm dünyada en önde gelen ceviz fidanı çeşitleri arasında yer alır. Ülkemizde son on yılda yetiştiriciliği oldukça artmıştır. Chandler verimliliği yüksek, hastalıklara karşı dayanıklı, meyvesi oldukça lezzetli bir ceviz fidanı çeşididir. Ekim ve bakım koşulları kurallara uygun olarak sağlandığında yüksek verim alınacak bir ceviz fidanıdır.
Chandler bodur ceviz fidanı olarak da bilinmektedir. Yarı bodur olarak gelişmektedir. Ancak bunun için doğru budama şarttır. Salkın şeklinde meyve vermesi ile tanınır.
1 YAŞINDA MEYVESİ ÜZERİNDE CHANDLER CEVİZ FİDANLARI
AŞISI DAHA 25 GÜNLÜK CHANDLER CEVİZ FİDANI RESİMLERİ
ŞUANDA SATIŞINI YAPTIĞIMIZ AÇIK KÖKLÜ CHANDLER CEVİZ FİDANI TESİS RESİMLERİ
Sitemizde tüm resimler firmamıza ait ceviz fidanı tesislerinde çekilmiş fotoğraflardır. İstediğiniz zaman Bandırma Ömer Köy'deki ceviz fidanı yetiştirme tesislerimizi köyümüzde gelip gezebilirsiniz.
Ceviz fidanları, sera, bahçe ya da benzer alanlarda meyve yetiştirmek isteyenler için sağlıklı üretim imkânı vermektedir. Kendi içerisinde değişik çeşitlere ayrılan ceviz fidanı sağlıklı şekilde meyve vermesi için bazı aşı ve kontrol uygulamalarından geçmelidir. Ürün verme süresi ve genel ağaç sağlığı bakımından aşılanma durumu ceviz ağaçlarında büyük önem taşır. Aşılanmayan ağacın meyve vermesi 15 yılı bulabilirken aşılanmış fidanlar 2 sene içinde meyve çıkaracaktır.
Tüplü ve açık köklü fernette ceviz fidanları fernette ceviz fidanı tozlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Tüplü fernette olanlar yılın tüm aylarında diğeri ise her yıl kasım ve mart ayı arası dönemde bulabilirsiniz. Bu ceviz fidanlarının genel özelliklerini sıralamak gerekirse:
Bu ceviz fidanı, fernorun tozayıcısı Fransız asıllı yabancı aşılı bir ceviz fidanı çeşididir. Bu ağaç türü iklim açısından fernorun sevdiği özelliklerin hemen hemen aynısını taşır. Soğuk havayı sever, mayıs ayının ilk dönemlerinde çiçek açtığı için de kışın kötü şartlarından etkilenmemektedir. Sonbaharın erken donları da çiçeği etkilememektedir. Dikilme yeri açısından fernette ceviz fidanı en zorlu olan yüksek alanlara da fernorla birlikte dikilebilir. 4x8 aralıklarla dikimi idealdir.
Fernor ceviz fidanı ilkbahar geç donlarının yaşandığı bölgelerde ekime uygun bir fidandır. 1800 metreye kadar yüksek rakımlı bölgelerde ekime uygundur. Meyveleri geç olgunlaşan bu ceviz fidanı soğuk ve yüksek bölgelerde yetişir. Fernor ceviz fidanı X Lara melezidir. Meyvesi açık renkli ve çok lezzetlidir. Yüksek kalite ve verimli bir ceviz fidanı çeşididir. Açık köklü fernor ceviz fidanı ve tüplü fernor ceviz fidanı çeşitleri vardır. Açık köklü fernor ceviz fidanı Kasım ayından Mart ayı sonuna kadar satın alınabilir. Tüplü fernor ceviz fidanın yılın her ayı ekimi yapılabilir.
Fernor ceviz fidanları Fransa üretimi ceviz fidanlarıdır. Kalitesi oldukça yüksek olan, dayanıklı ve verimli fidanlardır. Fernor ceviz fidanları fidanlar dikildiği yılda hemen meyve vermeye başlarlar. 2000 metreye kadar ekim yapılabilme özelliği vardır. İlk bahar geç donlarından zarar görmeyen bir fidan çeşididir. Çift dikim yetiştiriciliğine uygun olan fernor ceviz fidanı fiyatları kalitesine göre oldukça uygun fiyatlarda satışa sunulmaktadır. Kısa sürede meyve vermesi nedeni ile çok tercih edilen bir fidan türüdür. Doğru ekim koşulları sağlandığında ve doğru bakım yapıldığında kısa sürede verim alınabilecek bir ceviz fidanı çeşididir. Ülkemizde de Fernor ceviz fidanı yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Arazi ve iklim koşullarına göre doğru ekim ile yüksek kazanç getirecek bir üründür.
Sera bahçe gibi yerlerde ceviz yetiştirmek için farklı özelliklere sahip ceviz fidanı çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Ancak bunun öncesinde aşılı fidan almaya ve fidanların ince olmasına dikkat etmekte yarar var. Çünkü aşısız olan fidanlar on beş sene gibi bir sürede meyve verirken kalın yapılı fidanlar da bitkinin toprağa tam olarak tutunmasını engelliyor. Aşılanan fidanlar 2 sene içerisinde meyve vermeye başlıyor.
Chandler fidanın tozlayıcısı özelliğindeki tüplü Franquette ceviz fidanları yılın tüm aylarında üretilebiliyor. Diğer yandan açık köklü Franquette ceviz fidanı da kasım ve mart ayı arasında bulmanız mümkün. Bu cins fidanların genel özelliklerine bakılırsa:
Franquete ceviz fidanı, verimli ve meyvesi yüksek olan parlak bir ceviz fidanı çeşididir. Soğuklama ihtiyacı 700 saat olup Chandler gibi ilkbahar dönemi geç donlarından etkilenmemektedir. İklim istekleri açısından Franquette ceviz fidanı Chandlerin iklim isteklerini karşılamaktadır. 1200 m yüksekliğe kadar dikilebilen dayanıklı bir fidandır.
Hartley ceviz ağacının yan dallarda meyve verme oranı %5-10 arasında değişir. Bu çeşidi değerli kılan en önemli özelliği iç ceviz kalitesinin çok yüksek olmasıdır.
Hartley Geç çiçeklenir. Yan tomurcuklarda düşük oranda meyve veren bu çeşit Payne çeşidine göre 15-17 gün daha geç yapraklanır. Geç yapraklanması nedeniyle bu çeşidin tozlayıcıları da geç yapraklanan çeşitlerden biri olan Franquette'dir.
Kalp şekilli meyvelerinde ortalama iç ağırlığı 6.1 gr iç oranı ise %46'dır .
Hartley ceviz fidanı türü stoklarımızda mevcut değildir. Hartley ceviz fidanı yerine sizlere Chandler ceviz fidanı öneriyoruz.
Midland erken çiçeklenen çeşitler için tozlayıcı bir çeşit olarak kullanılır.
Midland ceviz ağacı çok verimli bir çeşittir. Yan tomurcuklarda meyve verme oranı %75dir. İç ceviz ağırlığı 11 gr, iç oranı % 52, açık renkli iç ceviz oranı ise %75'dir. Geç çiçeklenen bir çeşittir. Sıcak bölgelerde meyve kalitesi düşüktür.
Ağacı küçük olup gelişme gücünü koruyabilmek için ağır bir budamaya gereksinim duyar.
Midland ceviz fidanı türü stoklarımızda mevcut değildir. Midland ceviz fidanı yerine sizlere Chandler ceviz fidanı öneriyoruz.
Payne ceviz ağacının yan dallarda meyve verme oranı % 80-90 dır. Paynede polen saçımı ile dişi çiçeklerin reseptiv olduğu dönem iyi çakışmaktadır.
Payne Erken çiçeklenen bir çeşittir.Hasat zamanı Eylül ortasıdır. % 50 iç randımanı olan çeşidin meyve iriliği ise orta-küçük gurup içinde bulunmaktadır. İç ceviz ağırlığı 5.7 gr olup kabuk yapışması çok iyidir. Meyve şekli oval olup iç oran %50 ve açık renkli iç oranı ise %50-70 arasındadır.
Payne ceviz fidanı türü stoklarımızda mevcut değildir. Payne ceviz fidanı yerine sizlere Chandler ceviz fidanı öneriyoruz.
Açık alanlarda ya da bahçe gibi yerlerde yetiştirilmek üzere ceviz fidanı çeşitleri farklı özelliklere sahiptir. Değişik fidan seçimi yaparken aşılı olarak ve ince olanlara yönelmek avantaj sağlayacaktır. Aşılı fidanlar on seneyi bulacak meyve verme işlemini 2 sene içerisinde tamamlarken, ince fidanlar da köklerin çok daha hızlı kök salmasını sağlayacaktır.
Tüplü pedro ceviz fidanları yılın her ayı ve köklü olanlar da kasım-mart aralığında firmamızda sipariş alınır. Pedro ceviz fidanları alırken yanında tozlayıcısı olan Franquette ceviz fidanı da almanız gereklidir. Bunun yanında Pedro ceviz fidanı genel özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün:
Pedro ceviz fidanı, diğer rakiplerine göre daha ılıman bölgede ekilmesi önerilir soğuklama ihtiyacı 400 saat kadardır. Kıyı bölgelerde verimliliğinin artması da bunun göstergesidir. Fidanın ekim zamanının ilkbaharın geç donları döneminde olmaması tavsiye edilir. İsteğe göre ev bahçesinde de ekim yapılabilen Pedro ceviz fidanı bu özelliğini kısa boylu ve toplu olmasından alır.
Serr ceviz ağacı çok erken çiçeklenen bir türdür.
Serr ceviz ağacının yan dallarında meyve verme oranı % 40-60 arasında değişir ve yapraklanma payne çeşidinden yaklaşık bir gün daha öncedir. Hasat zamanı, erken-orta periyot olarak belirlenmiştir. Antraknoza çok hassastır.
İri meyvelere sahip olan çeşidin iç randıman oranı yaklaşık % 60’dır. İç ceviz ağırlığı 7.8 gr, açık renkli iç oranı ise %70-80’dir.
Serr ceviz fidanı türü stoklarımızda mevcut değildir. Serr yerine sizlere Chandler ceviz fidanı öneriyoruz.